7 Mart 2013 Perşembe

biri beni durdursun:)



bu bir iç dökme yazısıdır:)) bilmem kaç defa alışverişi bıraktım diye yazılar yazdım farkındayım ama en uzunu bir kaç gün sürdü :)) bugün gelen kredi kartımın ekstresi suratıma tokat hatta yumruk gibi çarpınca tamam dedim bence artık durmalısın...
internetten alışverişkolikle ilgili yazılar falan okudum belki bir faydası olur diye:))bazı sitelerde alışveriş hastalığının alkoliklikten daha zor tedavi edildiği bile yazıyordu:)
burada işe başlayalı 6 yıl falan oldu küçükken de Allah'a şükür babam her istediğimizi alırdı ama iş kendi paranı kazanmaya başlayınca başka oluyormuş:)şimdi babamı daha iyi anlıyorum hatta şaşırıyorum 3 çocuğu nasıl büyütmüş diye:) hele ben tam bir inatçı keçiydim her istediğim illa olacak burunlarından getirirdim:)
şimdi çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum onun verdiği rahatlıkla ohh gelsin ayakkabılar gitsin rujlar ama kendimi buara fazla aştım farkındayım:)
annem bişey dediğinde ama kazanıyorum o kadarını da alayım ben onlarla mutlu oluyorum falan diyordum ama şimdi farkediyorum ki hiç bir birikimim yok kredi kartlarım almış başını gitmiş dolapta giyilmedik bir sürü ayakkabım kıyafetim var hatta işyerimdeki dolapta bile yeni ayakkabılarım var( eve götürmeye korktum:)) daha gelecek kargolarım var :)
alışverişin mutlu etmediği kişi yoktur eminim canımız mı sıkıldı hop alışverişe ya sonra ...
ay bu ayakkabı çok güzelmiş şunla kombin yaparım , bu çanta şuna uyar, bundanda aslında şu rengi de var ama buda olsun kullanırım ben bunu diye diye sonumu hiç düşünmeden aldım da aldım:)
aslında hiç bir şeye ihtiyacım yok biliyorum ne yeni ayakkabılara ne çantalara ne ruja ne parfüme ama isteklerimin hiç sonu yok:((
kendime limit koymayı denedim olmadı, bir süre alışveriş yapmayacağım diye yemin ettim o da olmadı ne sözler verdim ama tutamadım peki ben şimdi ne yapayım?????
bugün itibariyle kendimi durdurma sözü vermiş bulunuyorum ama yarın 8 mart indirimi vardır gratisle watsona bakayım ondan sonra başlayım:)) bak hemen bir bahane buldum hahay:))
bugünden itibaren bir takvim oluşturmaya karar verdim hergün aldığım şeyleri ona yazacağım bir ay sonra kontrol edeceğim bakalım ne kadar müsrifim diye:))
hadi bana dua edin artık tüketim canavarı olmayayım diye:))




17 yorum:

  1. Bende aynı dertten muzdarip bir canavarım, alışveriş canavarı, hastalık bu bence, allah sonumuzu hayır etsin:)

    bana da beklerim:)

    http://www.alisverismakyaj.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin şebnemcim amin:) hepimizde var sanırım aynı dert:)
      gelirim tabi:)

      Sil
  2. ;) En kısa zamanda düzelmek dileğiyle... Bir ara ben de öyleydim. Korkumdan (dayak değil kesinlikle) aldıklarımı kocama söyleyemediğim bir dönem oldu. Çok masraf yapıyorsun demesin diye :))))) Sonra ben de aynı dediğin gibi yaptım. Bir ajandaya aldığım her şeyi, otu çöpü dahil yazdım. Gecen ayların kredi kartı taksitleri dahil. Ara ara toplamasını yaptım. Ve hep şunu düşündüm. Bunu yapamayan, alamayan bir çok insan var. Bunlar bana yeterli. Bu düşünce beni gerçekten frenliyor. Şimdi gerekli şeyler listesi yapıyorum. Beğendiğim bir şey olsa bile listemde yok deyip almıyorum. Tabi arada torpil yapıyorum canım :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim:) kesinlikle haklısın aslında yaptığım aç gözlülükten başka birşey değil aldığım alıp da giymediğim onlarca şeyin aslında ne kadar gereksiz olduğunun farkındayım ama gel de içime anlat:)) ihtiyacı olanları düşünmek yada bende olupda onlarda olmayan hatta benden daha mutlu insanları düşüneceğim artık:)
      torpile gelince eğer verdiğim sözü tutabilirsem o zaman belki bir yada iki parça birşeyle kendimi ödüllendiririm :)

      Sil
  3. bende aynı durumdan müzdariptim senin giibi sonra banada öyle kartlarım tokat gbi çarptı ve baktım birikimim yok aksıne elimde para bile kalmıyor. Dedim bu döyle olmayacak önce netten alışverişi yasakladım kendime zaten dısarda bakıp almak daha zevkliydi. Sonra ihtiyaclarımı aldım lüzumsuz birşey almamaya çalışıyorum. paketini açmadığım kozmetik ürünlerim vardı. Hepsini topladım bitirme projesi başlattım kendimce. Kıyafet konusun da da gözüme gözüme soktum dur sakın alma :D die die şimdi kendimi frenleyebiliyorum. sende öyle yap kendine engel ol evdeki aldıklarını dşün ve birikim yapmadığını ayrıca kartlarını kapatmaya bak ben hepsini kapattım rahatım nakitim varsa alıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde ilk yaptığım şey oldu internetten alışverişi yasaklamak şimdi bakmıyorum bile çünkü biliyorum bakarsam alırım:) elimde birsürü ruj, kıyafet , ayakkabı ,var hala bakıyorum hala.. ama bu sefer kararlıyım ben kararlı olmasamda kredi kartım benim alışverişlerime yasak koydu:))
      inşallah en kısa zamanda kapatacağım saol canım benim:)

      Sil
  4. Allah kolaylık versin :) Gülüyorum ama bende de durum farklı değil. Bende şimdi kozmetik diyeti yapıcam. İkinci olarak giysi ihtiyaçları ve almak istediklerimi alıp giysi diyetine giricem uzun bir süre bende ara vermeliyim yoksa iflas bayraklarını çekicem. Bu takvim işi çok mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hepimiz aynıyız desene:)) işte bende senin gibi almak istediklerimi alıp diyete girsem desem olmaz benim isteklerim bitmiyor:)) yapalım canım bakalım en uzun hangimiz dayanabileceğiz:)

      Sil
  5. Bendede aynı durumlar vardı iki kredi kartımın birisini iptal ettim diğerininde limitini baya düşürdüm bu bir öneri.Ancak öyle engel olabiliyor insan kendine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende kesinlikle öyle yapmayı düşünüyorum . kredi kartından alınca cebimden para çıkmıyor sanki banka bana hediye veriyor gibi geliyor ama ödeme tarihi gelince off off:)

      Sil
  6. bence insan mutlu oluyorsa alabilir.
    bu bir alışverişkoliğe söylenece en son şey belki de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. syhnn deme annem öle demee:)) mutlu oluyorum ama o mutluluk kısa sürüyor sonra dolaba koyup bırakıyorum küçükken babamın aldığı bir ayakkabının bile o kadar kıymeti vardı ki benim için ama şimdi hiç bir değeri yok:((

      Sil
  7. canım benim alışverşi hastalığı biçok kadında var, alışveriş çok güzel çok rahatlatıcı bişey, biz kadınalra iyi geliyor bu bir gerçek, ama abartmamak her gördüğümüzü almamak kaydıyla. Bence kendine bunun için bir bütçe oluşturabilirsin. Yani her ay maaşımın şu kadarını alışverişe ayırayım diye o limiti geçmemek kaydıyla alırsın istediğini. o zaman kafan da rahat olur birikim de yapmış olursun. bir de alacağın ürünlerin araştırmasını yapıp en uygununu alırsan şu paraya bir şey alacağına iki şey almış olursun ve buda seni psikolojik olarak rahatlatır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzum ya artık durdurmam lazım biliyorum tamam rahatlatıyor falan ama anlık işte öyle aman aman bi bütçemde yok ki iyice kaptırdım kendimi gidiyorum. ama bu sefer kararlıyım almayacağım hiçbirşey:)
      saol tatlım benim öperim kocaman

      Sil
  8. Ben hep içkim yok sigaram yok bir alışverişim var diyip mutlu oluyorum :)

    YanıtlaSil
  9. Üzüm kuşu seni makyaj düzeni konusuyla mimledim, Katılırsan çok sevinirim:) http://yapraginblogu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. merhaba blogunun ismine bayıldımm :)
    yazdıklarını keyifle okudum ben,alışveriş gibisi yok :)
    banada beklerim takipleşmek dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil

Avon true colour glimmerstick göz kalemleri

Avon ürünlerini severek kullanıyorum geçtiğimiz haftalarda true colour serisinden üç farklı rengi deneme şansı buldum. Özellikle khaki reng...